برنامه ريزي كنكور تجربي
تهيه بهترين منابع كمك آموزشي كنكور تجربي
دروس عمومي
براي دروس عمومي تنها تهيه يك منبع كمك آموزشي براي هر درس كافي است زيرا اصل اول در مطالعه دروس عمومي تسلط بر كتاب هاي درسي مي باشد و منابع كمك آموزشي تنها براي تمرين و مرور بيشتر توصيه مي شود. در ادامه تعدادي از كتاب هاي پرطرفدار ذكر شده است كه مي توانيد آن ها را تهيه كنيد.
زبان و ادبيات فارسي
- ادبيات موضوعي گاج
- ادبيات جامع خيلي سبز
- املا و واژگان : نشرالگو
- آرايه : هفت خان خيلي سبز
- زبان فارسي : پنج بحث زبان فارسي الگو
- قرابت معنايي : نشار الگو يا نشر دريافت
- تاريخ ادبيات : نشر الگو ، لقمه مهر و ماه
زبان عربي
- جامع خيلي سبز غزال موسوي
- عربي كامل گاج
- عربي مبتكران ايادفيلي
فرهنگ و معارف اسلامي
- جامع ميكروطبقه بندي گاج
- جامع خيلي سبز
زبان انگليسي
- جامع خيلي سبز
- جامع مبتكران
دروس اختصاصي
زمين شناسي
- خيلي سبز
- مهر و ماه
زيست شناسي
- زيست شناسي جامع گاج
- زيست شناسي خيلي سبز
- فاگوزيست
- نشرالگو
رياضيات
- جامع خيلي سبز
- ميكروطبقه بندي گاج
- اي كيو گاج
فيزيك
- انتشارات مهر و ماه
- انتشارات خيلي سبز
- قلم چي
- گاج
برنامه ريزي كنكور تجربي
شيمي
- مبتكران
- خيلي سبز
- نشرالگو
براي كسب اطلاعات بيشتر از بهترين منابع كنكور سراسري تجربي بر روي لينك كليك كنيد.
شركت در آزمون هاي آزمايشي و مزاياي آن ها
سوالي كه همواره ذهن داوطلبان را به خود درگير مي كند اين است كه آيا در آزمون هاي آزمايشي شركت كنيم يا نه ؟ در پاسخ بايد بگوييم كه نمي شود كه يكسال مشغول درس خواندن بود اما خود را در يك آزمون رسمي مورد سنجش قرار نداد و هميشه بايد اين احتمال را در نظر گرفت كه شايد شيوه مطالعه و يادگيري شما اشتباه است كه تنها با شركت در آزمون آزمايشي متوجه آن شويد.
قرار گرفتن در فضاي رقابتي و مشابه كنكور سراسري ، تحليل اطلاعات علمي ، افزايش مهارت تست زني و … از جمله مزاياي شركت در آزمون هاي آزمايشي مي باشد و شما با حضور در آزمون و تحليل كارنامه خود متوجه خواهيد شد در كدام مباحث داراي نقاط ضعف و قوت هستيد.
در حال حاضر موسسات زيادي در حال برگزاري آزمون هاي آزمايشي مي باشند كه در صدر آن ها موسسات قلم چي ، گزينه دو و گاج قرار دارند كه از لحاظ جامعه آماري و طرح سوالات استاندارد ، معقول تر هستند اين موسسات در كنار برگزاري آزمون ، برنامه ريزي درسي براي مطالعه دروس را نيز به داوطلبان ارائه مي دهند و سوالات هر آزمون فقط از برنامه ارائه شده ، مطرح مي گردد.
تحليل كارنامه پس از آزمون و بررسي پاسخ نامه ، شما را با تكنيك مخصوص به حل هر سوال آشنا مي كند و مي توانيد با رفع نقاط ضعف خود ، براي شركت در آزمون بعدي آماده تر باشيد.
اطلاع از شيوه مطالعه هر يك از دروس عمومي و اختصاصي
بهترين روش مطالعه هر درس از فردي به فرد ديگر متفاوت است ممكن است بهترين روشي كه يك داوطلب به كار مي گيرد ، براي فردي ديگر بدترين روش باشد و يا بالعكس ؛ بنابراين هر داوطلب بايستي شيوه مطالعه خود را براي هر يك از دروس بيابد و بداند كه با چه روش مطالعه اي در يك درس موفق تر است.
نحوه مطالعه زبان و ادبيات فارسي
درس زبان و ادبيات فارسي يك درس چند موضوعي كه شامل قرابت معنايي ، آرايه ها ، املاء ، لغت و … مي باشد و مهم ترين نكته اي كه براي مطالعه اين درس بايد در نظر بگيريد ، موضوعي خواندن آن است براي مثال بخش قرابت معنايي جداگانه ، بخش آرايه ها جداگانه و به همين ترتيب پيش برويد.
براي تسلط در مباحث درس ادبيات فارسي به خصوص در بخش قرابت معنايي ، تست زني بسيار تاثيرگذار است مطمئنا هر چقدر بيشتر تست كار كنيد ، با تله هاي تستي بيشتري نيز آشنا مي شويد . بعد از اينكه به يك تست پاسخ دادين ، صرف اينكه جواب شما درست يا اشتباه باشد ، حتما پاسخ نامه تشريحي را بررسي كنيد زيرا امكان دارد طراح تست از روش ساده تري براي رسيدن به پاسخ صحيح استفاده كرده باشد كه شما تا به الان با آن آشنا نبوده ايد.
نحوه مطالعه عربي
ريشه اصلي عدم موفقيت داوطلبان در درس عربي و مابقي دروس در ضعف پايه اي آن هاست بنابراين كاري كه بايد انجام داد اين است كه از پايه شروع به مطالعه نمود. درس عربي از آن دست درس هايي است كه بايد در برنامه روزانه قرار داده شود و نيازي هم نيست كه زمان زيادي براي اين كار اختصاص داد و با روزي ۳۰ دقيقه مطالعه اين درس ميتوان به سطح معقولي رسيد.
اولين مبحثي كه براي مطالعه درس عربي بايستي شروع شود ، مباحث پايه دهم مي باشد زيرا شما بايد قواعد پايه اين درس رو خيلي خوب و دقيق ياد بگيريد و سپس به سراغ پايه هاي بالاتر برويد. تست هاي درس عربي شامل ۲۵ سوال بخش هاي ترجمه و تعريب ، قواعد و درك مطلب تشكيل شده است كه سالانه ۸ الي ۹ تست يعني ۳۲ الي ۳۶ درصد به تست هاي ترجمه اختصاص يافته است و شما مي توانيد با يادگيري تكنيك هاي حل سوالات ترجمه ، به راحتي درصد ۳۶ اين بخش را كسب كنيد.
نحوه مطالعه دين و زندگي
بيشترين تست هاي طراحي شده در درس دين و زندگي ، از بخش آيات و روايات مي باشد بنابراين شما بايد بيشترين تسلط را در اين بخش داشته باشيد. براي مطالعه اين درس ابتدا كتاب درسي را بند به بند و پاراگراف به پاراگراف مطالعه كنيد و پس از يادگيري كتاب درسي ، به سراغ كتاب كمك آموزشي برويد اكثر كتاب هاي كمك آموزشي آيات و روايات را به خوبي مورد تحليل و بررسي قرار داده اند اما توصيه ما به شما ، كتاب جامع دين و زندگي گاج نقره اي است.
لازمه تسط و تثبيت شدن مطالب در حافظه ، تمرين و تست زني زباد است و توصيه مي شود هفته اي ۲ الي ۳ ساعت به تست زدن اين درس اختصاص دهيد تعداد تست ها اصلا اهميتي ندارد ، چرا كه هدف از اين تست ها يادگيري مي باشد.
نحوه مطالعه زبان انگليسي
درس زبان انگليسي جز دروس فرار محسوب مي شود و فقط مرور و تمرين بسيار زياد لازمه يادگيري اين درس مي باشد. لغات زبان بدون تكرار از حافظه شما پاك مي شوند ، اما اين كار در به تسلط رسيدن هرچه زودتر شما تاثير زيادي دارد. در كنار مطالعه لغات ، بايد بتوانيد لغات را در جملات انگليسي هم به خوبي معني كنيد بنابراين از يادگيري لغات زبان در جملات نمونه غافل نشويد كه مي تواند تاثير زيادي در يادگيري شما داشته باشد
پس از آنكه لغات زبان رو خيلي اصولي مطالعه كرديد ، نوبت به تست زني مي رسد. اگر روال كنكور تغيير پيدا نكند ، در آزمون امسال هم ۷ تست مرتبط به لغات طراحي مي شود و تست زني تاثير زيادي در افزايش مهارت شما دارد.
نحوه مطالعه شيمي
اولويت مطالعه درسي مانند شيمي ، كتاب درسي مي باشد شما در ابتدا بايد تمام مطالب حفظي و مفهومي كتاب درسي را به خوبي ياد بگيريد و سپس با حل چند تست آموزشي به تسلط نسبي برسيد. پس از حل تست هاي آموزشي بايستي از منبع كمك آموزشي استفاده كنيد و در ابتدا با مطالعه درسنامه ريز به ريز نكات را بياموزيد و اگر نكته اي تازه اي را آموختيد ، حتما آن را در حاشيه كتاب درسي خود يادداشت كنيد.
پس از حاشيه نويسي و مطالعه دوباره كتاب درسي ، نوبت به حل تست هاي زماندار مي رسد براي مبحثي كه مطالعه كرده ايد ، ۳۵ تست انتخاب كنيد و ۳۰ دقيقه زمان نيز براي حل آن ها در نظر بگيريد و حتما سعي كنيد در اين زمان به تمام سوالات با دقت پاسخ دهيد. اولويت اول براي تست ، تست هاي كنكوري چند سال اخير مي باشد و پس از آن تست هاي تاليفي استاندارد و نزديك به سبك كنكور سراسري.
نحوه مطالعه زيست شناسي
در قدم اول هر مبحثي را كه مي خواهيد مطالعه كنيد ، به صورت طوطي وار و فقط در جهت آشنايي كلي با مبحث مطالعه كنيد تا بدانيد مبحث در ارتباط با چه موضوعي است و شما قرار است چه چيزي ياد بگيريد. (گياهي ، جانوري ، بدن انسان و …). پس از مطالعه روزنامه وار ، حال نوبت عميق خواني است ؛ بند به بند و پاراگراف به پاراگراف بايد به دقت بررسي شود و سعي داشته باشيد بر روي مطالبي كه ميخوانيد تفكر كنيد تا ارتباط آن مبحث را با ساير مباحث بياييد و فقط به فكر تموم كردن مطالعه نباشيد.
قسمت هايي را كه فكر مي كنيد مهم تر هستند ، با هايلايت هاي رنگي مشخص كنيد تا در زمان مرور كار شما آسان تر شود. پس از تسلط نسبي بر روي كتاب درسي مي توانيد از كتاب كمك آموزشي استفاده كنيد ، در انتخاب كتاب كمك آموزشي افراط به خرج ندهيد و تنها به داشتن يك كتاب مناسب با توانايي و بهره هوشي خود بسنده كنيد. در كتاب كمك آموزشي ممكن است نكاتي مطرح شده باشد كه شما در زمان مطالعه كتاب درسي متوجه آن ها نشده باشيد اين نكات را با دقت بررسي كنيد و حتما در كتاب درسي يادداشتشان كنيد تا هر بار كه كتاب خود را باز كنيد ، آن ها را ببينيد و از حافظه شما پاك نشود.
حدود ۲۴ ساعت پس از مطالعه مبحث ، به سراغ تست زني رويد در مرحله اول كه مي خواهيد تست بزنيد ، از تست هاي كنكوري و سپس از تست هاي تاليفي كه نزديك به سبك كنكور است حل كنيد. براي حل تست ها زمان تعيين نكنيد و فقط سعي داشته باشيد پاسخ درست را بيابيد.
پس از تسلط صد در صدي بر مباحث و حل تست هاي آموزشي ، نوبت به حل تست هاي زمان دار مي باشد شما قرار است ۵۰ سوال زيست شناسي در ۳۶ دقيقه زمان پاسخ دهيد و به عبارتي براي پاسخگويي به هر سوال زماني كمتر از ۱ دقيقه وقت داريد بنابراين بايد سرعت و مهارت خود را در تست زني افزايش دهيد. براي حل تست هاي زماندار در يك مبحث مي توانيد ۵۰ تست انتخاب كنيد كه اين ۳۰ تست تركيبي از سوالات كنكوري و تاليفي باشد و سعي كنيد ظرف مدت ۴۰ دقيقه به همه ي سوالات پاسخ دهيد.
نحوه مطالعه فيزيك
فيزيك هم مانند درس رياضي داراي فرمول و نكات بسيار زياد است و به دليل حجيم بودن مطالب ، احتمال فراموشي آن وجود دارد و بايد در فواصل زماني مشخص مرور و تكرار شوند. پس از مطالعه دقيق كتاب درسي ، ابتدا چند تست آموزشي حل كنيد تا بدانيد كه تا چه حد مطالب را فراگرفته ايد و اصلا به فكر درست حل كردن تست نباشيد زيرا هدف تنها ارزيابي آموخته هايتان مي باشد حال پس از حل اين تست ها ، پاسخ نامه را با دقت بررسي كنيد و اگر نكته جديدي را ديديد ، آن را در كتاب درسي خود يادداشت كنيد.
در درس فيزيك تست زدن بسيار مهم است شما تنها با حل تست هاي بسيار زياد مي توانيد با شيوه طراحي سوالات و تكنيك هاي پاسخگويي هر سوال آشنا شويد حداقل سعي شود هفته اي ۱۰ ساعت مطالعه فيزيك در برنامه ريزي درسي گنجانده شود.
نحوه مطالعه رياضي
يكي از مشكل ترين درس اكثر داوطلبان كنكور تجربي درس رياضي است كه از آن ۳۰ سوال طراحي مي شود براي اينكه مباحث درس رياضي براي هميشه در ذهن شما تثبيت شود و بتوانيد هميشه تست هاي اين درس را به درستي پاسخ دهيد ، بايد در دوره هاي زماني نزديك به هم براي مرور اين مبحث زمان اختصاص دهيد . سعي كنيد در برنامه درسي خود روزانه يك ساعت را براي مرور نكات و فرمول هاي مباحث مختلف درس رياضي ، زمان خالي داشته باشيد و تست زني هم از بهترين روش هاي مرور محسوب مي شود كه مي تواند بازدهي بالايي داشته باشد
برنامه ريزي كنكور سراسري تجربي
قطعا همه ي شما مي دانيد كه بدون داشتن برنامه ريزي نمي توانيد نتيجه مطلوب را كسب كنيد و كمترين بهره را از زماني كه براي مطالعه اختصاص داده ايد خواهيد برد بنابراين بايستي يك برنامه ريزي اصولي و متناسب با توانمندي هاي خود داشته باشيد تا مسير و راه را به شما نشان دهد و در واقع هدايت گر شما باشد. اما يك برنامه ريزي خوب چه ويژگي هايي دارد ؟ ادامه مطلب را مطالعه كنيد
متناسب با شرايط شما
مطمئنا شرايط داوطلبان با يكديگر فرق مي كند ممكن است شما فارغ التحصيل شده باشيد ولي داوطلبي ديگر دانش آموز باشد و يا بالعكس. بنابراين تايمي كه هر يك از داوطلبان مي توانند به مطالعه اختصاص دهند ، توانمندي و بهره هوشي كه هر يك از داوطلبان دارند و موارد ديگر كاملا با يكديگر متفاوت است. لذا برنامه ريزي بايد به گونه اي طراحي گردد كه تمام شرايط و خصوصيات شما براي آن در نظر گرفته شود.
قابليت انعطاف پذيري
برنامه شما بايد قابليت انعطاف پذيري داشته باشد حال اين عبارت يعني چه ؟ ممكن است در طول روز اتفاقاتي غيرمنتظره بيافتد كه شما نتوانيد به مطالعه بپردازيد بنابراين ساعاتي از هفته را خالي قرار دهيد تا بتوانيد دروس عقب مانده خود را آن ساعات مطالعه كنيد.
سادگي و قابل انجام بودن آن
بسياري از داوطلبان از همان ابتدا كه شروع به مطالعه مي كنند ، تايم مطالعاتي بالاي ۱۰ ساعت را در نظر مي گيرند و پس از چند روز مطالعه از درس خواندن خسته مي شوند به همين دليل توصيه مي شود در روزهاي اول كه مي خواهيد مطالعه كنيد از روزي ۴ الي ۵ ساعت شروع كنيد و به تدريج به اين ساعت اضافه نماييد.
همچنين تنوع در برنامه ريزي را نيز رعايت كنيد براي مثال مطالعه همه دروس اختصاصي پشت سرهم و در يك روز كار كاملا اشتباهي است و بايد برنامه مطالعاتي روزانه شما طوري باشد كه هم دروس اختصاصي و هم دروس عمومي در آن گنجانده شود. مثلا دروس رياضي ، زيست شناسي ، عربي و ادبيات در يك روز و دروس شيمي ، فيزيك ، زبان انگليسي و دين و زندگي در روز دوم.
ضرايب دروس كنكور سراسري تجربي
ضرايب دروس كنكور سراسري تجربي به شرح جداول زير است و شما با استفاده از ضرايب دروس مي توانيد از اهميتي كه هر يك از آن ها دارند ، مطلع گرديد :
ضرايب دروس عمومي |
|||
زبان و ادبيات فارسي | فرهنگ و معارف اسلامي | زبان عربي | زبان هاي هارجي |
۴ | ۳ | ۲ | ۲ |
ضرايب دروس اختصاصي |
|||||
نام دروس / زير گروه | زير گروه ۱ | زير گروه ۲ | زير گروه ۳ | زير گروه ۴ | زير گروه ۵ |
زمين شناسي |
۰ | ۱ | ۴ | ۱ | ۱ |
رياضي |
۲ | ۳ | ۳ | ۴ | ۳ |
زيست شناسي |
۴ | ۴ | ۲ | ۲ | ۲ |
فيزيك |
۲ | ۲ | ۲ | ۳ | ۲ |
شيمي |
۳ | ۴ | ۲ | ۲ | ۲ |
براي كسب اطلاعات بيشتر درباره برنامه ريزي كنكور تجربي
با مشاوران گروه الومشاوره از تلفن ثابت بدون كد و صفر با شماره زير تماس بگيريد
9099072958
پاسخگويي از 9 صبح تا 9 شب حتي ايام تعطيل
شما مي توانيد در قسمت ديدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درميان بگذاريد …
منبع:برنامه ريزي كنكور تجربي
- بودجه بندي كنكور انساني نظام قديم و نظام جديد - بودجه بندي كنكور - زيرگروه هاي رشته تجربي - دانلود دفترچه سوالات و پاسخنامه كنكور سراسري علوم تجربي ۹۸ - دانلود دفترچه سوالات و پاسخنامه كنكور سراسري علوم انساني ۹۸ - برنامه ريزي كنكور انساني -
برچسب: برنامه ريزي كنكور.كنكور سراسري.كنكور تجربي.،