الو مشاوره الو مشاوره .

الو مشاوره

برنامه ريزي درسي

اصول برنامه ريزي درسي

  • منحصر به فرد بودن

يكي از اصل هاي بسيار مهم اين است كه نمي توان يك نسخه را براي تمامي داوطلبان پيچيد و برنامه ريزي مسئله اي كاملا فردي است و با توجه به تعداد ساعتهايي كه به مطالعه اختصاص مي دهيد و همچنين براساس وضعيت تاهل و تجرد ، شاغل و يا شاغل نبودن متفاوت مي باشد.

براي تدوين و طراحي يك برنامه ، داوطلب مي بايست در ابتدا تعداد ساعتهايي كه فكر مي كند مي تواند به مطالعه اختصاص دهد را يادداشت كند و سپس اين ساعت ها (مثلا ۸ ساعت ) را به تعدادي ساعت هايي مشخص ( يك ونيم ساعت ) تقسيم كند و سپس در هر زمان يكي از دروس را مطالعه نمايند.

براي نمونه در زير دو نوع جدول برنامه ريزي براي افراد شاغل و يا تمام وقت طراحي شده است:

برنامه ريزي داوطلبان تمام وقت

روز / ساعت

۸-۹/۳۰

۹/۳۰-۱۰

۱۰-۱۱/۳۰

۱۱/۳۰-۱۲

۱۲-۱۳/۳۰

۱۳/۳۰-۱۵/۳۰

شنبه   استراحت   استراحت   تايم ناهار
يك شنبه    استراحت   استراحت   تايم ناهار
دوشنبه   استراحت   استراحت   تايم ناهار
سه شنبه    استراحت   استراحت   تايم ناهار
چهارشنبه   استراحت   استراحت   تايم ناهار
پنج شنبه    استراحت   استراحت   تايم ناهار
جمعه تفريح و گردش درصورتي كه طبق برنامه پيش رفته ايد.

 

برنامه ريزي داوطلبان تمام وقت

روز / ساعت ۱۵/۳۰-۱۷/۳۰ ۱۷/۳۰-۱۸ ۱۸-۱۹/۳۰ ۱۹/۳۰-۲۰ ۲۰-۲۲
شنبه   استراحت   استراحت  
يك شنبه   استراحت   استراحت  
دوشنبه   استراحت   استراحت  
سه شنبه   استراحت   استراحت  
چهارشنبه   استراحت   استراحت  
پنج شنبه   استراحت   استراحت  
جمعه تفريح و گردش درصورتي كه طبق برنامه پيش رفته ايد.

 

برنامه ريزي داوطلبان در حال تحصيل

روز / ساعت ۱۵/۳۰-۱۷ ۱۷-۱۸/۳۰ ۱۸/۳۰-۲۰ ۲۰-۲۱ ۲۱-۲۲/۳۰ ۲۲/۳۰-۲۴
شنبه       استراحت    
يك شنبه       استراحت    
دوشنبه       استراحت    
سه شنبه       استراحت    
چهارشنبه       استراحت    
پنج شنبه       استراحت    
جمعه  

مرور و تست زني

  • داشتن يك نظم مشخص

منظور از داشتن نظم مشخص ، اين است كه داوطلب يك برنامه هفتگي را طراحي كند اما  آنرا تا زمان آزمون ادامه دهد. البته اين را نيز لازم است كه بگوييم گاهي اوقات ممكن است كه داوطلب به دليل برخي مسائل نتواند طبق اين برنامه پيش برود و روزهايي را از برنامه خود عقب بماند كه كاملا طبيعي است و در صورتي كه برنامه داوطلب منعطف باشد و از قبل به اين مسائل فكر كرده باشد مي تواند اين مشكل را به راحتي حل كند.

يكي از فوايد داشتن برنامه اي روتين اين است كه فرد پس از گذشت مدتي با تمامي نقاط قوت و نقاط ضعف برنامه آشنا شده و به مرور سعي در رفع نواقص مي كند و در نهايت بهترين برنامه را كه مختص به شرايط خود مي باشد طراحي كرده است.

براي داشتن يك برنامه ريزي اصولي مي توانيد با برنامه ريزان ما در مركز الومشاوره تماس حاصل فرماييد.

  • آگاهي از تكنيك هاي مطالعه

روش مطالعه براي دروس حفظي

براي مطالعه دروس حفظي مي توانيد از روش هاي مختلف مانند فلش كارت ها ، جعبه لايتنر ، خلاصه برداري خوشه اي استفاده كند اما با همه اين روش ها بايد گفت كه رمز موفقيت در دروس حفظي مرور است و مرور.

  1. خواندن به همراه نوشتن 
  2.  هايلايت كردن نكات مهم
  3. حاشيه نويسي
  4. خلاصه نويسي
  5. كليد برداري
روش مطالعه براي دروس محاسباتي

در دروس مفهومي فقط صرف حفظ كردن فرمول ها باعث حل مسائل محاسباتي نمي شود بلكه براي اين كار حتما بايد به فهم عميق از مسائل رسيده باشد.به اين صورت كه در ابتدا بايد مباحث پايه را به خوبي درك كرده باشيد چرا كه در حل مسائل قطعا به مباحث پايه برخورد خواهيد كرد كه به آن نياز خواهيد داشت.

  1. به مباحث پايه رجوع كنيد
  2. درك كردن فرمول ها
  3. مرور فرمول ها
  • تنوع طلبي

يكي از توصيه هاي برنامه ريزان به دانش آموزان و دانشجويان جهت برنامه ريزي درسي اين است كه دروسي كه در طول روز در برنامه قرار مي كيرند حتما بايد متنوع باشد زيرا اين مسئله از يكنواختي و دلزدگي درسي جلوگيري مي كند مسئله اي كه موجب از پاي در آوردن بسياري از داوطلبان مي شود.

براي نمونه براي برنامه ريزي كنكور رياضي ، برنامه ريزي كنكور تجربي ،برنامه ريزي كنكور انساني ، برنامه ريزي كنكور هنر ، دروس عمومي و تخصصي در هر روز بايد وجود داشته باشند مسئله اي كه موجب متنوع بودن اين موضوع مي شود.

  • ترتيب مطالعه دروس

يكي از سوالاتي كه ممكن است كه ذهن داوطلبان را در مسئله برنامه ريزي به خود مشغول كند اين است كه كدام دروس را در ابتداي صبح و كدام دروس را در شب هنگام بايد خواند؟ در پاسخ به اين سوال مي بايست بگوييم كه هيچ اصل مشخصي براي اين موضوع وجود ندارد چه بسا هستند داوطلباني كه با خواندن دروس حفظي در ابتداي صبح انرژي لازم را دريافت مي كنند و پس از آن با تمام توان به مطالعه دروس محاسباتي مي پردازند اما دسته اي ديگر از داوطلبان هستند كه اگر در ابتداي صبح دروس آسان را مطالعه كنند احساس مي كنند كه انرژيشان تحليل مي رود و براي خواندن دروس محساباتي آن چنان بايد و شايد انرژي ندارند.

اما توصيه مي كنيم كه دروس محاسباتي در ابتداي صبح كه بازدهي ذهن بالاست مطالعه شود و سپس دروس حفظي كه انرژي كمتري از داوطلب مي گيرند خوانده شود.

  •  در نظر داشتن خواب و استراحت كافي

نكته اي كه بسياري از داوطلبان مي بايست به آن توجه بسياري داشته باشند اين است كه برنامه اي كه آن ها طراحي مي كنند بايد ساعت هايي كه خواب و استراحت را پوشش مي دهند كافي باشد. زيرا ذهني كه خسته باشد ذهني كند است كه قدرت يادگيري سريع مطالب را ندارد و سرعتش بسيار كند مي باشد.

بسيار پيش آمده است كه خصوصا در مسئله كنكور ، شنيده ايم كه اگر مي خواهيد رتبه برتر شويد بايد تمام وقت خود را به درس خواندن بگذرانيد و اين يك سال قيد همه چيز را بزنيد اما راستش را بخواهيد حتي اگر با انرژي زياد شروع كرده باشيد اين موضوع كم كم انسان را فرسوده مي كند تا جايي كه در روزهاي پاياني و مانده به كنكور داوطلبان ديگر توان ادامه دادن را ندارند.

اهميت برنامه ريزي درسي

برنامه ريزي درسي

برنامه ريزي درسي داراي فوايدي است كه شامل موارد زير است:

  • جمله جلوگيري از بي برنامگي 

زماني كه يك برنامه ريزي معين داشته باشيم سعي مي كنيم كه اين برنامه در اولويت كارهايمان باشد و حتي شده از تمامي فعاليت هاي ديگر خود كم مي كنيم تا به اين برنامه ريزي برسيم. براساس ماتريس آيزنهاور امور به ۴ دسته ( امور فوري و مهم ، اموري فوري و غير مهم ،   امور غير فوري و مهم ، امور غيرفوري و كم اهميت ) تقسيم مي شوند .

آماده شدن براي كنكور جزء امور مهم اما غير فوري است كه داوطلب قرار است چند ماه بعد در اين آزمون شركت نمايد و بسيار نيز انجام اين كارها حائز اهميت مي باشندزيرا اغلب كارهايي كه در زندگي ما ارزش واقعي و ماندگار ايجاد مي‌كنند، در اين دسته قرار مي‌گيرند. 

براي نمونه اگر امروز به مطالعه جهت كنكور نپردازيد در اين لحظه‌ي مشخص، به شما آسيبي نمي‌رساند اما در بلندمدت، فرصت‌هاي بسياري را از شما مي‌گيرند و ممكن است بحران‌هاي متعددي را برايتان ايجاد كنند.

  • داشتن يك نقشه براي ادامه مسير

داشتن يك نقشه براي ادامه راه بسيار مهم است و بدون آن مانند يك فرد بينايي خواهيم بود كه در روز روشن راه خود را گم كرده است. اينكه ما براي يك مسئله به اين مهمي ، هيچ برنامه ريزي اي نداشته باشيم باعث مي شود كه درس خواندن ما يك حالت نوساني داشته باشد كه داراي آهنگ مشخصي نباشد و همين مسئله موجب مي شود كه به نتيجه مطلوب نرسيم. 

  • داشتن هدف معين

بابرنامه بودن موجب مشخص شدن هدف مي شود كه همين امر باعث مي شود فرد انگيزه لازم را براي رسيدن به هدف و صرف هرچه بيشتر انرژي براي رسيدن به هدف را داشته باشد.

داشتن هدف و فكر كردن به آن خيلي از سختي هاي راه را آسان مي كند و باعث مي شود كه فرد انگيزه دروني لازم را براي ادامه راه كسب كند.

جلوگيري از هدر رفتن زمان

در صورتي كه يك برنامه مشخص داشته باشيم تعداد ساعت هايي كه به بطالت خواهد گذشت كاهش مي بايد و فرد بهترين استفاده را از زمان خود مي كند.بي برنامه بودن موجب مي شود كه هر زمان كه دلمان خواست هر درسي كه حسش را داشتيم را مطالعه كنيم و در انتهاي روز احساس كنيم كه چقدر مطالعه داشتيم در حالي كه عملا همچين چيزي نيست و فرد ممكن است اگر بخواهد مجموع ساعت هايي كه مطالعه كرده نيز حتي از ۵ ساعت نيز تجاوز نكند.

 

براي كسب اطلاعات بيشتر درباره برنامه ريزي درسي

با مشاوران گروه الومشاوره از تلفن ثابت بدون كد و صفر با شماره زير تماس بگيريد

9099072958

پاسخگويي از 9 صبح تا 9 شب حتي ايام تعطيل

 

شما مي توانيد در قسمت ديدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درميان بگذاريد … 

 

منبع:برنامه ريزي درسي

كنكور سراسري رياضي - كنكور سراسري تجربي - برنامه ريزي كنكور انساني  - رفع محروميت كنكور سراسري - زمان اعلام نتايج نهايي رشته هاي نيمه متمركز ۹۸ - زير گروه هاي رشته هنر - بهترين منابع كنكور - بودجه بندي كنكور تجربي نظام قديم و نظام جديد - برنامه ريزي كنكور ۹۹ - برنامه ريزي كنكور تجربي

 


برچسب: برنامه ريزي.كنكور سراسري.الو مشاوره.،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۱۹:۳۳ توسط:الو مشاوره موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :